Bubbledream / Infraroodsauna

Infraroodsauna

 

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een infrarood sauna?

Bij de aankoop van een infrarood cabine zijn er een aantal zaken waar u zeker aandacht aan moet besteden.
De infrarood stralers en de keuze van de houtsoort zijn erg belangrijk! Ook is het belangrijk, om op voorhand te bedenken hoeveel personen er gelijktijdig de cabine moeten kunnen gebruiken en waar u de cabine wilt plaatsen.
 
De infrarood stralers, vormen de basis van de infraroodcabine.
Maak daarom een goede keuze uit de verschillende soorten infrarood stralers,afhankelijk van het doel van uw infraroodcabine.Ontspanning, ontspanning met dieptewerking of therapeutisch?
 
 
Nobel infraroodstraling
 
  Paneel (carbon) Keramisch Magnesiumoxide Full spectrum
Type straling

Lange golf

IR-C

Lange golf

IR-C

Lange- en middengolf

IR-C

Lange-, midden en korte golf

IR-C, IR-B en IR-A  

Soort werking

Warmtewerking

(ontspanning)

Warmtewerking

(ontspanning)

Warmte- en dieptewerking

(ontspanning, dieptewerking)

Warmte- en dieptewerking

( zeer therapeutisch)

Opwarmtijd

30 minuten 25 minuten 15-20 minuten 0 minuten
Max. temp. 45-60 graden 60 graden 60-70 graden

30-45 graden

(door dieptewerking)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onze infrarood cabines leveren wij standaard, met Paneelstralers, Magnesiumoixe stralers of Full spectrum stralers.Tegen een meerprijs kan u ook kiezen voor duo stralers.Duo stralers bevatten zowel magnesiumoixde als full spectrum.
Doormiddel van een schakelaar onderaan de infrarood straler, kan u kiezen welk soort therapie u wens. Het biedt als voordeel dat u zowel kan kiezen voor een therapeutische infraroodsessie, als voor een ontspannende infraroodsessie met een lichte dieptewerking.
 
Welke houtsoort kiezen?
 
De ideale houtsoort is Red Ceder hout. Red ceder is niet enkel heel mooi en bijzonder duurzaam, het biedt ook tal van andere voordelen.
Door de volle houtstructuur is het uitermate bestand tegen vocht. Dit maakt deze houtsoort extra geschikt voor gebruik in vochtige ruimten zoals een badkamer .Een ander pluspunt is de desinfecterende werking, waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen in uw cabine. Het hout zorgt ook voor een optimale weerkaatsing van de infrarood stralen en een zeer aangenaam aroma, waar u blijvend van kan genieten.
 
Red Ceder is helaas wel een stuk duurder dan de andere houtsoorten die vaak gebruikt worden voor infrarood sauna's. Dit komt omdat deze houtsoort zeer gegeerd is, maar enkel te vinden is in Noord-Amerika.
 
Een goed alternatief, is Hemlock hout. Het is een gecertificeerde naaldhoutsoort uit de Verenigde Staten en Canada en één van de betere Infrarood sauna houtsoorten. Dit komt doordat het een sterke en stabiele houtsoort is die niet splintert en op leeftijd is waardoor het niet snel zal uitzetten en noesten zal vertonen. Deze houtsoort is dan wel niet desinfecterend, toch is deze erg geschikt en een stuk lager in prijs.
Om uw infraroodsauna proper te houden is het wel raadzaam om bij het gebruik van uw cabine een handdoek op de bank te leggen. Zo voorkomt u dat er transpiratievocht in het hout trekt.

 

Bubbledream biedt u een ruim gamma aan infraroodcabines aan. Wij zijn verdeler van Apha, Nobel Sauna's en Sunlighten.